Diskriminerad på bussen

Det händer inte ofta, eftersom jag behövt vänja av mig med att 182:an bara går fyra gånger om dagen, och därför åker jag den nästintill aldrig. Men jag passade på eftersom att det råkade bli så lägligt. OFTAST som när jag stiger på vid Övre så har inte busschauffören någon aning om vart kurland ligger (2 hållplatser utanför trelleborg) och jag fick som idag, säga en vanligare station, två hållplatser längre bort, men som bör vara inom samma gräns. Ändå resulterade det i att jag fick betala mer pengar? Eller så missade hen att jag sa "barn" också".

I vilket fall som helst, så sitter jag på bussen och har precis tryckt på stoppknappen. "Fan här brukade man alltid behöva ställa sig upp, flera mil innan" tänker jag skämtsamt. När jag hivat upp väskan på axeln och satt mig så långt ut på sätet som möjligt så märker jag att bussen inte saktar in och jag får skrika ursäkta medan jag försöker göra mig så synlig som möjligt och står och fäktar med armar och ben.
 
När bussen, som så många gånger förut, får bromsa in och stanna en 50 meter efter hållplatsen så tänker jag på hur diskrimerad jag känner mig. Ska antaganden av att det är så få personer som hoppar av där, få leda till att jag måste skrika för att få gå av? Jag kan erkänna att knappen inte gav ifrån sig ett ljud när jag tryckte men det stod "stannar", likaså borde chauffören haft en gulorange lampa som lyst upp. Är det för mycket begärt att busschauffören ska kolla på instrumentbrädan varje gång innan en hållplats?

Ständigt generaliserande, statistiska bevis etc upprätthåller detta normtänkande, i det här fallet: "ingen hoppar av vid kurlands hållplats". Ja, detta må vara en tråkigbusshistoria, men det är ett lysande exempel på varför queerteoretiker ifrågasätter normer. KANSKE om hen hade uppfattat Kurland när jag sa det från början, så hade problemet kanske inte uppstått.

Saken är, att det finns antagen, uppbackat av artiklar, dokumentärer, skvaller, statestik och allt möjligt, klart det gör. Jag är inte jätteduktig, jag sa i princip att alla busschaufförer som kör den rundan är lika dana. Men jag försöker ändra mig och jag är bättre än vad jag någonsin varit.

Lilla lägenheten på prärien

Jag och min sambo fick besök igårkväll och efteråt så somnade vi till en serie. Idag har det serverats brunch och så har det städats och diskats. Jag står för musik och internet och hon sköter hushållet, precis så jag vill ha mina kvinnor.

Nu ska vi se vad dagen bjuder på för spännande äventyr wihooo!

RUMSKOMPISAR OCH EN GNUTTA EFTERBLIVNA

Har spenderat halva dagen med engan, och för inatt delar vi en etta tillsammans. Så jag och min lebiska älskarinna, eh engan, har lagat tacos och flabbat massvis. Var och handlade och jag glömde min mobil på åhlens och vi hann hem och sen fick vi springa tillbaka och jag har alltid sådan otrolig tur i oturen. Vi ska kolla på serier och äta nachochips och ta hand om placet och sånt jaow. Vi hade kickat ass, och varit asfeta om vi bodde tillsammans.