Stick by me - UB40

Hej igen kära vänner
gud vad skönt det är att kunna uppdatera lite oftare, glömmer ju bort anekdoterna annars.

Tentan som jag skrev förra fredagen gjorde mig i princip gråtfärdig och därför har jag tvingat mig själv att plugga ännu mer den här kursen. Ibland tar energin slut men har suttit på UB idag från 8 - 16 med längre uppehåll pga lunchbuffé. Varit en fin helg annars, hade egentligen tänkt åka ner till Skåne men kändes som att det skulle ta mer tid och energi ifrån mig och pluggas ännu mindre. Nu fick jag en hel dag till att bara inte göra någonting och sen en hel dag till att plugga också. Fantastiskt skönt!

Annars, solen har varit framme idag och förbättrat tillvaron. Åt typ världens godaste buffé och läst över 100sidor i boken + antecknat, hurra! Fick en efterlängtad rem till vinylen i fredags också så har passat på att spela The Beatles och UB40. En gång i tiden köpte jag plattan med UB40 för det fanns en låt som gjorde mig sentimental men som jag ändå inte velat lyssna på nu. Men så när jag spelade skivan med det fantastiska knastret i bakgrunden och på högsta volymen en chill lördag så blev det direkt mina nya favoritlåtar. Varför är all musik som spelas på hög volym så bra?

Annars, jag har kastat in handduken på veganlivet nu. Det var superfint när jag var matglad men har käkat bröd och smör i en vecka och varvat med kaffe och snabbmat. Nu har jag dagdrömt om ost för länge så idag har jag styrt över till vegetarian. Firade med att köpa ett kilo lösgodis och en burk bearnaisesås. Tur att man är en sådan livsnjuter att mat och musik kan göra en så lycklig?

Sen är där mina fyrbenta odjur som gör vardagen sådär himla bra också. Har katthår överallt, lakanet, maten, hela golvet + alla tomma ytor samt minst fem katthår i munnen pga måste pussa på dem små sötnosarna hela tiden. Igår natt hade vi spindeljakt, jag skrek men mina små krigare kämpade tappert., Tova vann. Jag stod som förstelnad tills Tova försökte svälja spindeln och jag insåg att jag var tvungen att avbryta henne om jag någonsin skulle kunna pussa henne igen. Lurade iväg henne med kattgodis och fick sedan dammsuga upp spindeln klockan ett på natten. Vet inte om jag är snäll som gjorde det snabbt ändå? Borde kanske väntat till morgonen eftersom jag ändå brukar ha döda spindlar på golvet. Om inte annat har jag dammsugit klockan 06 en gång också så min granne är nog van vid mina kontiga påhitt. Hör aldrig någonsin henne så undrar om hon ligger och lyssnar på när jag dammsugar?

Hejdå för den här gången
Imorgon ska jag jobba tidigt!

'ello stranger

Äntligen kan jag berätta att jag har internet hemma! Har inte bloggat för det känns lite dumt att sitta på bibblan och filofisera om spindlar i vasken och IKEA-sängen som inte gick uppför trappan när jag borde plugga på tentan.

Long story short, mobilen begick i princip självmord (efter att jag tappat den i golvet) och jag levde i en halv vecka utan varken mobil eller interet hemma - samtidigt som jag skulle ta emot leverans från IKEA. Jag känner att jag har hunnit bemöta så många problem (ofta skapade av min egna tankspriddhet) och jag är fan redo för mer. Första veckan i lägenheten hade jag en lång, skräckinjagande kamp med en åttabent otäcking i vasken som slutade med att hans lik fick ligga utsträckt medan jag försökte plocka upp honom. Det gick inte, mycket diskande runt om honom och när jag till slut skulle ta dammsugaren så var jag på tok för nära för att kunna agera - tänk om den plötsligt återuppstår och anfaller mig? Istället lät jag skelettet sprida budskapet vidare till de andra spindlarna, bråka inte mig mig för då kommer dina taniga ben pryda min vask en dag (väldigt inspirerat av att diskuterat Michell Foucault och hur offentlig hägning var till för att avskräcka brottsligt beteende).

Hör och häpna när jag en vecka senare (då hade jag också precis tagit nytt mod till att städa ur vasken efter spindelns död) kom en EXAKT LIKADAN JÄVLA SPINDEL  i den ANDRA VASKEN och jag funderade på en millisekund om det skulle vara såhär varje onsdagmorgon eller om jag skulle flytta direkt.

Annars flyter vardagen på, aktiviter och fest som avlöser varandra varje helg. Lasergame, paintball och nu är Halloween också över. Räknar dagarna i antal sidor per bok jag borde läst och hur många löv som hinner falla av från träden.

Fantastisk känsla häromdagen när jag skulle för första gången tvätta i lägenheten. Älskar att tvätta, älskar doften av nytvättat och den fuktiga omfamningen. Dessutom passade jag på att baka bröd, som jag inte gjort på riktigt länge och det var fantastiskt. Känslan av att befinna sig hemma.