Hissgåtor och Björnö

Hejsan vänner!

Utav gåtor så är det en som ligger mig varmt om hjärtat. Den läste jag i en Kalle Anka-tidning och jag minns den nästan utantill. En man bor på 40:de våningen, varje dag så åker han ner till bottenvåningen. Men när han ska upp åker bara till den 40:e våningen om någon annan åker med i hissen. Åker han själv så stannar han på våning 20:e och går upp för resten av trapporna. Varför gör mannen såhär?Nu är inte min blogg en Kalle Anka-tidning så jag kan inte skriva svaret upp-och-ned i hörnet. Mannen gör så därför att han är väldigt kort och når inte upp till de högsta knapparna helt enkelt.

Den här gåtan diskuterade jag med min vän när vi satt i bilen till Västerås. Jag hade inte aning om att jag sedan skulle försätta mig i en märklig liknande situation själv. Första dagen på jobbet följde jag med en kollega upp i hissen, allt jag visste var att vi skulle till våning E. Under dagen så försvann kollegorna, som jobbar deltid eller flexar. Så när jag ska ta hissen ner blir jag ganska paff. Jag är ju van vid att E eller B ska betyda entré/botten men alla våningsknapparna utgörs av bokstäver. Så jag trycker på A-knappen, och tänker att det är den första bokstaven - eftersom att E var den högsta våningen. Istället får jag gå ned en trappa till, under den första dagen. Den andra dagen är jag ensam igen på vägen till hissen. Den här gången tycker jag på knappen B, eftersom att A inte var rätt och jag tänker att B kanske står för botten. Den andra dagen får jag gå nedför två trappor. Den tredje dagen tycker jag på A- eller B-knappen och tänker att kanske alla får helt enkelt gå de sista trappstegen. Den sista dagen så upptäcker jag att där en bokstav som inte hänger med de andra. Det är konroligskt i ordning från A-E men det finns en M-knapp också, det står dock inget om våning M. Jag kan inte lista ut vad den står för men den fjärde dagen kommer jag ned hela vägen i entrén! Vilken fredag!


Den här helgen så skulle jag gå ut och gå med en väninnas väninna. Vi åt lunch på en fin restaurang med bra utsikt och sedan gick vi en promenad i naturresarvatet Björnö, som ligger i mälaren. Det var superfint, väldigt likt Stensö i Kalmar elller naturen som fanns kring Vättern. Det blev en solig promenad där vi diskuterade allt ifrån bokträd till böcker.

På eftermiddagen så kom en annan Kalmarit och gjorde mig sällskap. Vi gick en promenad i solnedgången vid de fina vattnet innan vi handlade mat på vägen hem. Vi spelade lite spel, kollade lite dragrace och hade det trevlligt! Idag så har vi spelat TV-spel, burit vinterdäck från sjätte våningen - UTAN HISS (no riddle intended), tvättat och handlat. Hon åkte hem nu ikväll!

Nu ska jag ladda upp inför en ny jobbvecka!

Kommentera inlägget här :