Vegan och Prag

Ni får läsa händelselösa inlägg det ena efter det andra men nu jädrar kommer det två stora nyheter på en gång!

Först och främst vill jag slänga in lite snabbt att jag ska till Prag. Hampus jobbar hela sommaren så jag tänkte ta en liten tur under min andra semestervecka i alla fall. Biljett är bokad så jag drar från Kalmar en söndagkväll, mellanlandar i Skåne och åker sedan till Prag. Kommer sedan åka på bröllop i Göteborg med familjen, så det blir en sex dagar utan datorn, katter och Hampus.

Längre fram kommer jag nog föra en mindre reflektion om att åka själv men det tar vi då!

Pang på rödbetan så fann jag mig själv tittandes på film om hälsa som min bror rekommenderat. Han berättade om den för över en vecka sedan men det har inte hunnit bli av och helt plötsligt satt jag där och undrade varför jag inte sett den tidigare?! Så många tankar. Jag kände i alla fall att jag måste ge detta en chans och har därför lovat mig själv att INTE FUSKA och försöka hålla ut i två veckor. Hur fan ska det gå när jag äter i snitt två påsar chips, en liter glass och oändliga mängder med godis och choklad? Känner mig häpen för massa gott som jag kommer sakna men åh andra sidan finns det så mycket fint att se fram emot!

Filmen såg jag igår eftermiddag och jag hann inte mer än ut och handla mat och koka ihop det innan jag blev tillfrågad av en kompis att komma över. Så när jag försov mig i morse var det bara till att kasta på sig kläder och trycka ner två mackor i väskan. Gud vad har man ens på mackan? Har i alla fall under dagen lyckats identifera lite grejer som går och äta och vad som inte går. Inte Dammsugare men chokladboll. Inte mitt vanliga recept men focaccia går bra, baguetter. Pingvinstänger. Jag fick ju börja med att identifera olika grejer på jobbet!

Annars, allmänt bra jobbdag. Nu ska jag vakta ugnen ett tag!

Roliga helgäventyr och besök

I lördags efter jobbet stod Cassi och Marre på parkeringen! En fantastisk känsla att se mina Malmöbor i Kalmar! Vi fixade sangria och gjorde pestobröd. Drack och spelade spel. Fick en fantastisk fin present av dem och vi åt godis och pringels. Hampus slutade sent men mötte upp oss sen.Under söndage käkade vi ordentligt med bullar och cheesecake innan Björn mötte upp oss och vi drog in till stan för att se lite mer av den.

Var trött resten av söndagen. Jobbade morgonpass på måndagen och efter jobbet så kom mina föräldrar hit. Jag hade ju packat en massa sist jag var nere så bilen kom lastad med massa kläder och böcker. Vi gick och åt på Hampus jobb och sedan när vi kom hem passade vi på att se nya Game of thrones.

Nu är jag yrvaken och motsträvig, tvätt på gång men somnar nog snart.


Pestobröd


Marre och jag


Slottet


Kalmä


Fick massa kläder, kommer aldrig kunna göra mig av med Dollarhalsduken. Dessutom har jag svårt att lämna den orange kavajen trots att jag bara använt den typ några gånger. Solhatt också ett måste.


Tova som också ville vara med när jag skulle packa upp
 

Stand up och utgång i helgen

Badjävlar var fantastiskt roligt! Fullproppat med bra folk, Nour El Refai, Fredrik Lindström, Johan Rheborg, Soran Ismail, Emma Knyckare, David Batra, Måns Möller och Niklas Andersson.
   Funderingarna är följande, när fan blev Fredrik Lindström så vulgär? I på spåret pratar han sansat och klokt och Belgiens klassiska musik. På scenen nu far han fram och tillbaka i sin kavaj och jeans, han ser ut som om han försöker vara tjugo år yngre och pratar även om Skam och svär i varje mening och skämtar om hur korkad han egentligen är. Nästa komiker är Niklas Andersson, som ersätter Henrik, han skämtar om hur okänd han är och är genuint rolig. Det är inte så mycket en fullständig akt som lösa skämt, men det går hem ändå. Nour har tyvärr fått rollen som konferencier så henne får vi se minst av, men hon är sanslöst rolig ändå, många grova skämt på kort tid. Johan går upp på scenen, jag har bara sett han i parlamentet, inte solsidan. Han är rolig, först känns det dock som om skämten går på olika håll men han knyter dem samman. Soran börjar försiktigt, men drar sedan med oss på en otrolig resa till ljusdal. Han vinner publiken. Han kör samma skämt som han gjorde i malmö, föräldrar uppmuntrar sina barn att bli vad dem vill. Ut på scenen kliver Måns Möller och allt jag minns är något hemskt intro till Cirkus Möller. Jag hoppas att det snabbt är överstökat men helt plötsligt skrattar jag åt hans skämt, dem är många, de avlöser varandra som skotten i en kulspruta. Förvånad är jag men han vinner mig ändå. Emma knyckare måste jag tycka om, jag gillar hennes grova och barnsliga skämt men jag märker att publiken inte hänger med, hon är för P3 för dem. Sist ut är David Batra som bara får hela publiken att dö av garv, det är genomtänkt, det är återknytande och det är så genuint roligt.

Nu är det storstädat här hemma. En laktosfri cheesecake står i frysen och jag har även fyllt på med laktosfria källarfranska. Jag ska jobba stängning idag och sedan ett pass imorgon också. Imorgon kväll kommer Cassi och Marielle och vi ska se Kalmar och klappa katter! Ut och dansa på kvällen sen! Brunch dagen efter!