Socialpsykolgi och vårpromenad

Hejsan vänner!

Jag gör som en alltid gör, kopplar det man läset till sig själv. Socialisation handlar om ständiga utveckling och jag lär mig så mycket om mig själv när jag lär mig om Mead och Goffman. Självreflekterande fortsätter och jag värdera mina handlingar och mina roller.

Idag har jag äntligen tagig mig igenom kursens första skönlitterära bok, hoppas det kommer fler sådana. Annars, PPU (professionell personlig utveckling?) som är himla givande står på schemat imorgon.

Idag har solen stått på, jag har redan letat fram en klänning och för två veckor sen la det snö på marken. Passade även på att promena lite i området, fann mig själv på ett second hand med Torey Haydens böcker i mina händer. För några veckor sen köpte jag frö till pensér, men de skulle sås ännu för någon månad sedan. Idag har jag istället köpt palettblad och rädisor. Får se om jag kommer på någon bra lösning!

Kollar en väldig massa serier också - har jag berättat för er om "The end of the fucking world"??Ett mästerverk! Kan även rekommendera "13 reasons why" och "Girlboss" om man vill se en vulgär 23-åring med stora drömmar. Och ja, det här betyder att jag delvis tagit itu med mina internetbekymmer.

Annars, jag gör sånt som andra 23-åringar gör. Plugga, är besatt av Wallmart-pojken, dricker kaffe, skriker åt spindlar, googlar pallkragar och funderar på vad mycket fina färger det finns nu när blommorna börjar titta fram. Inser att jag ätit ganska näringsfattig mat så ska nog dra iväg och handla potatis (hälst tunnt skivade, friterade och med en riktigt, sliskig smörsmak) samt ägg, svamp och cola-flaskor (de sorterna man hittar bland lösgodiset)!

Vårkänslor

Hejsan vänner!

För två veckor sen skrev jag terminens sista juridiktenta. Mina svar var väldigt delade, inget bra tecken på en bra jurist, men förhoppningsvis en bra egenskap att vara delvis kritisk som socionom? Efter det har det varit tentaslask och jag åkte ner med katterna till Trelleborg. Jag fick pluggat mycket, träffat vänner och familj, det avslutades med djupa tankar om livets gång.

Tillbaka i Kalmar, ovvevecka och planering, planering, planering. Jag har slitit mig i håret, jag har fördrärvat en hoodie som var alldeles nyköpt men vi har också haft så himla, fantastiskt kul. Invigning med limbo, öl och bottle caps. Sedan hade vi styreslesitttning dagen efter följt av pyssel och pilsner. Har hunnit sy på några men många kvar! I fredags hade vi vår overallsittning med andra föreningar. Fantastiskt att få spexa till YMCA och sprida glädjen! På lördagen lekte vi lekar på sjösjukan. Skulle jobba dagen efter så gick hem tidigare. Det har varit en veckan av för lite sömn, dåliga matrutiner (alltid vara sugen på Max) men det har varit all in hela tiden!

Igår fick jag äntligen tvätta håret, köra inpackning, ansiktsmask och skrubba varenda centimeter av kroppen. I mellanlandningarna hinner man mest med duschar på 2 minuter och sen ska man iväg igen. Skönt att vanliga veckor väntar framöver nu! Har till exempel haft tid ATT HANDLA och LAGA MAT idag?!

I övrigt, vi kämpade förra veckan genom snö och och idag har det varit sommar? En tant plockade blommor i solen och lade dem i sin korg på rullatorn (100% jag om 10 år). Ätit lunch i solen under rasten. Fantastiskt väder tills en gigantisk spindel springer RAKT EMOT MIG och jag får panik och lyckas inte göra något vettigt, en vän dödar den och säger jag att jag vill ha vinter resten av livet så att spindlar ska dö ut, eller i alla fall krympa storleksmässigt med 90% och ha kortare ben. Tänk om spindlar hade sett ut som corgis, då skulle de vara jättesöta! Det är de långa benen som sabbar allt, förutom på giraffer, they can handle it.

Nu kom jag bort i tankar här, skulle inflika att fantastiska Cleo som är en grym artist sjunger i låten Älska Nån och det låter som en håkanlåt och det låter som något så mycket bättre och den är varm och fantastiskt trots att den sjunger om något så skört. Har sprunit runt hela dagen med den på högsta volym, tagit in alla intryck av blommor, sol och värme.