en ekorre på staketet

Hej!

Tiden flyger förbi, jag sitter oftast med böcker och dator utan att få något gjort. Har hållt på med grupprocesser hela veckan men ändå skrivit mest på morgnarna innan dagen börjar. Nu börjar jag äntligen bli klar med den dock, lägger den åt sidan och kör nästa bok så länge, tenta på nästa fredag.

Skulle åkt hem i helgen men stannar kvar i Kalmar så jag hinner plugga mer.

Gula höstlöv ligger på trappan (jag har en trappa upp till dörren!), jag har träd som dansar i vinden och en ekorre som springer över staketet. Ganska säker på att det här är definitionen av välmående, naturen så nära inpå.

Försökt ställa iordning lägenheten mer i veckan. Hämtat mer saker, fixat lampor och köpt städgrejer och nödvändigheter på Dollar. Hade varit perfekt om jag kunde plugga ändå men måste ju ha kliniskt rent innan jag börjar plugga. Vilket gör att jag först måsta fixa ch sen är energin slut när jag ska plugga. Inte så effektivt pluggande för tillfället alltså. Ännu bättre är att jag inte har något internet i lägenheten, annars hade jag nog drunknat i Netflix och pluggat ännu mindre. Nu funkar det så länge jag stället klockan på fem eller sex!
















 

kaffekokare och flyttkartonger

Veckan har fortsatt. Mer grejer har kommit på plats och viktigast av allt, katterna har kommit fram och ätit mat. Har gått upp tidigt för att plugga, hinna med föreläsningar och packa upp.

Härom kvällen när jag skulle installera kaffekokare ångade det en hel del och jag fick nästan hjärtklappning när jag mindes tillbaka till en elvisp som började brinna i december. Ut snabbt som fan med kontakten och sedan ut med skiten på gräsmattan, hörde jag inte om en maskin som hade exploderat? Jag resonerar som att maskinen är väldigt varm och står avvaktande några meter ifrån. Det ger ifrån sig ett ljud och jag känner hjärtat i halsgropen. Plötsligt blir det väldigt kallt och odramtiskt. Mobilen vibrerar, lågt batteri. "Då är vi två" hinner jag tänka och bär in den - så klart - fullt fungerade kaffekokaren igen. Sagt och bestämt betyder det att jag delvis tror att den fungerar men är också väldigt skeptiskt och tänker inte pröva den förrän jag har någon annan med mig här hemma.

Annars är jag i ständig jakt på lampor. Har världens bästa mysbelysning men går inte att plugga i under längre perioder.

Annars så är det supermysigt, väntar på en säng dock. Hoppas att den kommer samtidigt som min motivation till att plugga (helst ska motivationen komma några veckor innan).

Lillkatterna och lillhuset

Dagarna flyger förbi, jag sitter mest med kurslitteratur i knäet eller hänger över flyttlådor. Nu har i alla fall "nästa onsdag" infallit och trots att det var miljoer ljusår bort så var det helt plötsligt onsdag. Och jag lyckades packa ner det nödvändigaste och nu väntar jag på att det magiskt ska försvinna upp på hyllorna utan min hjälp medan jag pluggar.

Gått bra med kisarna än så länge. Nästan. Tyckte jag. Tills jag insåg att jag glömt kattlådan och nu ligger det i vars ett hörn och undrar vad de har gjort för fel. Försöker tända ljus, spela musik, sitta med en bok i knäet så det ska känna igen mig, känna sig som hemma.

Mer skola imorgon. Trots att jag gick upp fem imorse för att plugga så är det aldrig tillräckligt. Det tar ändå orimligt mycket tid när jag funderar på om jag borde skriva ner mer eller mindre. Ifall jag skriver ner mindre hinner jag läsa klart kanske men risken är att jag inte hänger med, dessutom vill jag helst inte behöva läsa om kapitlet inför tentan.

Det är en hårfin linje just nu mellan att vilja gräva fram növvändigheter som smörkniv samt toalettpapper och att vilja packa upp allt och inreda. Försöker skjuta upp det så länge jag kan. Nu har jag hunnit dricka te och käka lite, ska fortsätta nu.

Bilder kommer när jag känner mig någerlunda nöjd. Får se hur katterna hanterar det bara!