Det är mars år 2020

HEJSAN!

Som jag säger varje gång, jag har inte dött än, men jorden har nästan hunnit gå under två gånger på ett halvår. Först höll ett tredje världskrig på att bryta ut och när vi äntligen satt lugna i båten så bröt ett läskigt virus ut.


Här är det viktigaste som hänt mig själv de senaste halvåret:

  • Insett att min praktikplats inte var något för mig just nu i livet men att jag absolut vill jobba inom det området med människor! Kanske kan tyckas tråkigt att vi bara får en praktikplats men hur fantastiskt är det inte att få veta i vilken riktningen jag vill åt efter examen?!
  • Suttit av ett år som kassör i studentpubben och är nu en fri människa som återigen har kunnat gå tillbaka till tantrutiner, avancera i sims och lärt mig att sticka!
  • Sebbe kom hem till jul, vi han ta igen unfär en månad av vårt samboskap innan han blev erbjuden nästa jobb. Sagt och gjort har han varit i Stockholm i sen en månad tillbaka, nu involverad i inspelning av tvprogram.
  • Nyligen även insett att jag bott i Kalmar i FYRA år! Förutom alla fina minnen från Dollar och studentlivet har jag även hunnit vara kontaktperson i ett år.
  • Fick nyligen (igår) även bekfräftat att jag fått ett sommarjobb, så nu ska jag 25 år ung och läst 2,5 år av socionomutbildningen ÄNTLIGEN få skaffa mig lite erfarenhet av jobb direkt med människor!
  • Vi människor behöver musik, böcker, filmer och konst för att få och ta energi, för att sprida vidare och lyfta varandra! Vet inte hur men någonstans mellan kombinationen lekfullt hav, frisk luft, fågelkvitter i kvällssolen och lätt vårsregn i solsken så har vintermönkret trängts borts. Solen kommer tidigare, stannare längre, jag har börjat förodla lite godbitar som ska ut i rabatten den här sommaren. Jag har solrosfrön som växer som ogräs, som inte ska planteras förrän om en månad, de kommer vara fullvuxna innan det hinner ut i rabatten?! Och som om inte det vore nog så skulle en del av försodlingen vara i kylen, har du någonsin hört något som romantisk som lavendel i kylskåpet?
Det har säkert hänt fler grejer och det kommer säkert att ske mer oväntade otrevligheter innan jag hör av mig igen. Men jag lovar att hör av mig. Någongång kanske det kommer att handla om en annan sorts rötter eller om identifitet.