PÅSK

Hejsan!

Nu har bloggen gått från att uppdateras varannan månad till tre gånger om året. Egentligen inbillar jag mig att jag uppdaterar oftare men det är för att jag kör lite Carrie Bradshow och hittar på anekdoter och kommentarer efterhand som situationer uppstår.
I vilket fall som helst. Har inte hört av mig på hur länge som helst. Det har varit en lång mörk vinter och jag har tampats med vinterdepression, full kalender och inlämningsuppgifter. När det påpekades att kursen skulle vara en fördjupning och vi skulle behöva ivenstera ännu mer så fick jag planera om, plugga helger för att kompensera när jag gick ut på vardagar osv. I väntan på resultat av kursen och en B-uppsats som vi inte lyckades formulera rätt problemformulering så har allting legat som en tjock dimma. Om jag måste göra en tenta så har jag inte tid för det. Snälla snälla snälla.

I samma veva, mycket som hänt. Lämnat sexmästarrollen i Humanus för att bli kassör i Sjösjukan. Mycket möten än i början, mycket skriva på, mycket ta in och lära sig, men kul är det! Hoppar även in på jobb till och från, ska jobba där i sommar, utöver det har ett annat uppdrag, är anteckningsstöd och springer en gång i veckan och improviserar och leker på teatern. Schemat är fullt, det är mycket plugg, möten, ärenden och event som avlöser det ena efter det andra.

Jag bestämde mig för att åka hem i påsk, inte varit hemma sen i julas och saknat familjen. Så förra veckan lyckades jag få reda på att jag blivit godkänd i hela föregående kursen, jag har inget som hänger över mig. Handledningen gick fantastiskt, äntligen positiv kritik på B-uppsatsen. Så med bästa möjliga förutsättningar åkt jag hem, kramat familjen och klappat på brödernas husdjur. Hälsat på kompisar, luktat på den bisarra tånglukten som väcker hemlängtan, tittat på havet och andats den fuktiga kvällsdoften. 

Idag skulle jag hem, fick ställa in en träff med en kompis men lyckades lokalisera en gammal Dollarvän, pratat om livet och minnen på en tågresa mot Malmö. Hemma fem i Kalmar, det är varmt och snart ska jag få lyfta upp katterna och andas in deras doft trots pipande protester.  En Kånken är gömd i städskrubben från mina fantatiska vänner. Väskan som jag tjatat om sen första gången jag såg den, jag är så oehört glad och tacksam.

Senare går jag mot affären, körsbärsträden har slagit ut i små, rosa moln. Skymningen lyser upp Kalmar och det är som att hela Sverige blommar ut efter den här långa, mörka vintern.