Kvalborg, valborg och finalborg

Förutom att jag precis avancerat norrut och uppåt i karriären samt införskaffat mig en bil så är jag himla sugen på att plugga!!

Valborg är här, jag jobbar helg, min pojkvän är iväg och jobbar och jag känner ingen i kalmar så jag har nöjt mig med att laga mat och baka kladdkaka. Men har stirrat på gamla bilder hela dagen och gått och fantiserat om kvalborg och finalborg (är tydligen ingenting studenter i Kalmar har som tradition).

Letade mig tillbaka i bloggen för att få läsa om alla sköna människor, utgångar och allt de övriga vinpimplingarna och fann mig själv springa på den här texten, från ganska så exakt 2 år sedan:

dagens rekommendation:
behåll jobbet
tentor suger

Läste igenom det mesta och kan nog konstatera att det stämmer. Jag läste knappt och jag var alltid fyra steg bak. När folk frågade vilken analys jag tillämpade och jag stod tyst trodde de att jag bar på de mörkaste hemligheter men jag hade verkligen ingen aning om vad de pratade om. Så lost jag kände mig på Genus - jag är fortfarande glad att jag läst det, men jag har aldrig haft så dålig självkänsla som när någon läste igenom ens tenta och skulle ge kommentarer.

Vad jag har på Dollar är vad jag behöver just nu och jag är sugen på att plugga längre fram, men det får vänta! Så länge kan jag gå och ta ett varmt bad och sedan kan jag bre ut mig i soffan. Det är ganska skönt att slippa tentaångesten måste jag erkänna!

26 april

En massa saker har hunnit hända!

Jag har köpt en bil!! Den är helt fantastiskt och nu kan jag spara in lite dötid som annars skulle ha spenderats på tåg - eller värst av allt - väntande på tåg.

Dessutom har jag adressändrat, så jag är nu folkbokförd i Kalmar!!  Hur sjukt är inte det?

Min dropbox vill dock inte samarbete så kan inte överföra bilder, I've got nothing to show you.

Annars, MishCatt är en härlig brud som sjunger fantastiska Another Dimension och Shiny shoes!
Shint shoes are leading you


 

I momentet

Jag har valt att inte uppdatera på länge för det har känts tomt och konstigt.
Har loggat in en del gånger för att skriva men har bara stirrat på webläsarn och sen stängt ner den igen.

Nu, efter 8 veckor i småland, finalen i Girls och när jag äntligen fått sova i en riktig säng, så känner jag mig redo att skriva. All the love I've got for Girls, helt fantastisk serie. Säsongsavslutet som började med att Hanna skrev igen och jag granskade mig själv, när var det egentligen senast som jag kände för att skriva?

Att byta jobb och stad är precis så roligt och sorligt som man förväntar sig. Man tappar en del vänner och man hittar några nya, gamla intressen ersätts av nya och jag försöker hitta motsvarigheter till mina gamla rogivande platser. Att komma in på ett jobb där man förväntas vara den kunniga är inte alltid något positivt har jag märkt. Jag känner mig som en gammal hund som inte kan lära sig och sitta när någon avbryter mig med "så gör vi inte länge". Men annars funkar det bra, vi hittar nya lösningar tillsammans.

Bo i samboförhållande är en prövning men samtidigt en blessing, att bara komma hem och äta god mat och prata om dagen och öppna en chipspåse framför New Girl. Såklart finns det bekymmer, drömmar och farhågor men vi kämpar på som i vilket förhållande som helst. Den här helgen är jag själv hemma i lägenheten för första gången.
Jag firar med att lata mig, sova ut, skriva av mig. Jag har äntligen efter så många veckor tagit mig till gymmet också, och på vägen hem så upptäckte jag en kinarestaurang vid centralen, som jag aldrig hade sett innan (hur kan jag ens ha missat en kinarestaurang?). Jag upplever helt enkelt ett annat kalmar när jag an se staden med andra ögon.