PÅSKEN 2021

12 månader av skit fortsätter att vara just skit. Flera olika varianter av Covid har etablerats och det har varit lugnare i Kalmar än t.ex. i Skåne. Nu ska jag flytta till en stad där det är ännu värre restriktioner!

Så vad är på gång? Jo har absolut inte hunnit blogga. Min sista termin på socionomprogrammet blev inte alls som dem andra. På ett sätt var jag mer taggad än någonsin på vissa av uppgifterna och svårare att koncentera mig på andra inlämningar, vi läste även parallella kurser för första gången. Personliga saker har skakat min vardag och jag tog inte examen på papper i Januari. Jag har mått ganska dåligt över det här när man ser folk publicera de examensintyg som jag ännu inte fått och det stipendium jag sökte för kandidatuppsatsen men inte fick.

Vad hände istället?
Jag blev underkänd på en 13 hp uppgift. För jag behandlade min 6hp uppgift på andra kursen som en jävla kandidatuppsats och den andra som något annat mög. Sagt och gjort blev jag underkänd, hade ett breakdown och skulle samtidigt förklara på arbetsintervjuer hur jag hanterar kritik...

Ja ni förstår hur det är. Sedan i februari har jag haft fullt upp med att söka jobb, förbättra CV, rapportera till akassan, skriva på min omtenta, jobba vid gamla sommarjobbet för att tjäna någonting över huvudtaget, och letat lägenhet i flera olika städer samt förberedit mig på arbetsintervjuer, och ännu fler personliga saker som vi inte behöver gå in på just nu. Men med tanke på att jag tog examen den 15 januari och började en introduktion på distans vid Västerås biståndshandläggnign inom äldreomsorg den 15 mars kan man väl säga att jag inte varit så mycket ledig under de två månaderna.

Sagt och gjort, nu jobbar jag hemifrån sedan två veckor tillbaka på 50% samtidigt som jag packar i flyttlådor, vakuumpåsar, ikeakassar osv samtidigt som det är flera vändor till tippen. På arbetsintervjun ville jag framställa mig så bra som möjligt, själklart sa jag att jag kunde flytta inom två månader. Dessutom trodde jag att jag hade fått en lägenhet men hyrsvärden hörde inte av sig så tio dagar innan flytten fick jag fixa en ny lägenhet, så min mentala hälsa?

Det är mycket just nu. I vilket fall som helst så ska jag flytta nu på långfredagen. Det blir att lasta allt, köra 44 mil, skriva på kontrakt och besiktiga nya lägenheten, och sedan lasta in allt och lämna in släp. Bed- & Breakfastet som erbjuder nybakta bullar och kortspel på Västerlånggtan 33 stänger verksamheten temporärt den här helgen och flytta in i en lokal i centrala Västerås.


Jag ska bli bättre på att blogga igen därifrån, bilder och rubbet!