Bra grejer med secondhand

Har precis köpt mitt första vinställ, för 10 kronor. (Letade lite snabbt på olika hemsidor häromdagen och hittade verkligen ingen bra och så bah, 10 spän, 200 meter ifrån lägenheten!

Har även köpt lite krimskrams som jag kan ha i mina blommor :)
har köpt en mjölkanna till tekannan, funderar på hur jag bäst fixar nåot till den. Annars en kanin och en plastäxt! Får fixa dekorationssten på jobb!

nu ska jag äta lunch och sedan dra till jobbet jaow
imorgon ska jag bygga naglar igen!

bra saker med Småland

Kalmars fina miljö. De småländska skogarna. “Pollen på bilen” som är det löjligaste jag hört angående en smutsig bil men som är så självklart här. Bokantikvariat som får en att resa i tiden. Jag fick med mig Jorden runt på 80 dagar, 1984 och en bok om Frida Kahlo.


Mina skånska kunder som berättar i vilka håla de nu flyttat till och hur länge sen det var de flyttade ifrån Skåne. En kund frågade var jag kommer ifrån. Jag förväntar mig aldrig att de känner till Trelleborg så jag säger alltid Skåne. Frågar de en gång till så nämner jag hamnstaden. En äldre dam frågade om jag visste var södra förstadsgatan låg i Trelleborg. Jag nickade. Hennes ögon lös upp av glädje och hon berättade om en man som hon hade brevväxlat med som bodde där. Jag antar att mannen som följde med henne men inte deltog i samtalet inte var han ifrån Trelleborg. Kvinnan log åt minnet, ett minne som jag lockade fram med min dialekt.

(side note: det finns ingen södra förstadsgatan i Trelleborg. Det finns en lång jävla "östra förstadsgatan" men ingen annan förstadsgatan. Det finns however ett södra förstadsgatan i Malmö. I vilket fall som helst så kan ju de ha ändrat namn på gatorna. Jag ville inte förstöra damens minne så när jag hörde södra förstadsgatan och kände igen det så ifrågasatte jag inte. Länge leva damen som mindes gammal kärlek.)

svettig midsommar

hejsan vänner
jag har aldrig något vettigt att skriva längre så brukar dra mig för att publicera inlägg men nu har jag istället bestämt mig för att skriva om något inte så vettigt istället.

Hampus är och jobbar, jag är ledig och är sjukt sunkig. Igår kom jag hem till en finmiddag så glömde bort att duscha efter jobbet och idag skulle jag ändå städa så skjutit upp på duschen nu ett tag. Ville gå med Hampus in till hans jobb, det var en dålig idé. Det var muligt ute så jag tog jacka och tjocktröja men hundra grader utomhus, ingenting som förmildarar min odör direkt.
Jag har laddat upp med en ny blomma, standard, sedan revben och jelloshots. Ska hämta hampus vid 23-tiden. Tänkte sweep him of his feet med en snygg klänning, en krans i håret, en spetsad seven up i petflaska och sedan bjuda på blåbärskolor i bilen på vägen hem. Sen kan vi knapra på revben och shotta och spela kalleha på balkongen.

Nu har jag ätit gårdagens rester, köket och tv-rummet är städat. Ska se om jag orkar ta mig an badrummet också! Jaja, förr eller senare så vankas det dusch och boka resa! :')