Filosofiska tal i regnet

Födelsedagen påminde om alla andra vanliga dagar. Jobbade, slö söndag, massvis med cash. Fick ett erbjudande om att dra och bada i havet, inte gjort det denna sommaren så accepterade erbjudandet. Klockan var nästintill nio, jag packade ner en termos med kaffe och Zacci skulle stå för krubbet. Vi badade och trots klagande och outhärdlig kyla så blev det rätt skönt till slut. Mathilda kom ner till stranden för en pratstund och vi njöt av solnedgången. Hon stack när det börja småregna medan jag och Zacci tog vårat sista dopp. Mörkret föll och tanken på att stå i ett mörkt hav som lika bra kunde vara fyllt med blod eller att lik skulle kunna ligga framför fötterna fick mig att snabbt vilja ta mig därifrån.

Vi hamnade på en bänk vid en soptunna, där vi dumpade vindruvsförpackningen. Saker vi inte hann prata om på stranden. Livet. Från det lilla enkla, till det djupaste vi vet. Och vi stirrade ut i natten, där syrsorna överröstade våran tystnad när allt om ämnet var sagt. Filosofi, meningen med livet och uppfattningsfrågor. Någongång började regnet dugga och trots att det var fint blev det för mycket. Vi skildes åt och jag kröp ner i en varm säng.

Idag har dock tagit upp på det där med "födelsedagsfirande". ALLA var borta i morse. ALLTSÅ ALLA. HUR LÄNGE HAR JAG INTE VÄNTAT PÅ DET?! Med Olas ledighet och alla andras semestrar så har huset var fullt i princip hela tiden, nu var alla borta klockan halv åtta och jag hade en ledig dag. Sova ut, musik på högsta volym, mjukis och våfflor. Sträcka ut sig på soffan och inte göra något, bara, finnas. Utan att bli störd. Utan att bli ifrågasatt och utan att behöva tänka på vilka varor som ska stå på gaveln eller hur jag hade kunnat besvara en kund snällare eller hur jag hade kunnat fronta bättre och hur jag borde varit noggrannare och hur jag borde äta lunch nu så jag har si och så många timmar sen och... Det var en bra dag. Det förtjänade du. Grattis på födelsedagen, the one and only, youself.













 
 
 

Omgiven

Har ni tänkt på vilken betydelse ord kan ha. Jag är själv ganska, för att inte säga väldigt, dålig på att hitta rätt ord. (Det är väl därför jag hellre uttrycker mig i text, där jag får tänka innan jag lägger kommentarer, medan i en direkt dialog med mig är jag inte lika kvicktänkt och fyndig.)

Åter till ämnet; Omgiven, låter som ett väldigt positivt ord, medan bara tanken på ordet omringad ger mig ångest. Men jag säger nog alltid omringad, även om det är positiva saker, fast det kanske sänder ut fel budskap?

Jag önskar att jag hade haft ork till att skriva mer åt er. Vet att jag uppdaterar jättedåligt nu för tiden. Jobbar stup i kvarten och när jag kommer hem har jag inte energi eller inspiration. Annars rullar livet på, maler på med idéer till min "bästsäljare" som jag kallar mitt nästa projekt. Önskar att jag skulle orka påbörja det med, fast, detta ska bli en riktig pärla, det måste vara rätt från början.

Med dem orden lämnar jag er för ikväll. Imorgon är jag en ny människa (eller i alla fall en ärligare människa när jag i fortsättningen säger "jag är nitton"). Min ålder, som jag har väntat in (sjutton passade mig också rätt bra. Säger man att man är arton så låter det som om man säger det bara för att man ska få komma in på puben). Kanske, så är nitton inget speciellt, eftersom det är mitt emellan arton och tjugo - som är bland de viktigaste födelsedagara. Men det känns ändå som att det kommer vara en bra period, för att inte påstå kanske den bästa tiden i mångas liv? Sista året som tonåring, fortfarande ung. Jag vet inte. Jag tycker att det är en bra ålder. Man kan minnas mycket från barndomen ännu och få vara nostaligsk, men man är ändå vuxen. Dessutom är man lagom gammal för att syna världen, bilda sig sin egen uppfattning. Man har hunnit lära sig av misstag men är fortfarande ung nog för att satsa högt och drömma stort.

Teenage crime

Castleavsnitt ersätts av planer och en kopp kaffe efter den andra har lett till ett beroende i form av huvudverk om jag inte dricker det. Sommaren fortsätter att komma med överraskningar och jag gillar det. Veckans enda lediga dag spenderades med natali, och kvällen innan med fredrik. Hade inte träffat han på typ två veckor och inte Natti sedan paramore! Fick handlat en ny tröja, hamnat i matkoma och myst och skrattat, hunnit med att njuta av solen i en park också. Bra dagar är bra.

Förhoppningsvis fortsätter sommaren att bjuda på fler kära återseenden, framförallt eftersom att nu blir det lite färre jobbdagar.
 
Annars är låttemat "sun" just nu.
The Naked And Famous – The Sun
Adrian Lux – Teenage Crime - Radio Edit (we don't sleep when the sun goes down)
Of Monsters And Men – Little Talks (favorit i repris bara)