Mer kumbaya

Hejsan!

Jag har farit runt mellan bibliotektet, föreläsningar, jobbat, studentpuben och diverse snabbmatsställen de senaste två veckorna. I fredags var det tentainlämning, jag hoppade in på jobb och intalade mig att jag kunde börja plugga intensivare tidigare för att slippa sitta och stressa dagarna innan. Istället kolliderade motivation och stress som slutade med att jag satt två timmar innan inlämning med 2000 ord för mycket (som är ganska mycket när hela skulle vara på 2700 ord), men jag hann fixa det.

Det har varit mycket termosar, energidryckor, snacks och snabbmat i flera veckor när jag inte "hunnit handla eller laga mat". Himla dåligt rättfärdigande av mig och nu efter diverse händelser så ser jag på hälsa på ett helt annat sätt. Ge och ta energi, städa undan disk och bli piggare.

Såg förra veckan Queen på bio med en annan queen, fantastiska skådespelarinsatser. För att inte prata om rysningar som for genom kroppen när de började spela tonerna av en låt och skruvade upp volymen, vilket genialiskt sett att framställa det band som inte bara skapade musik, utan en musikupplevelse som de själva menade. Detta gör mig lugn, tanken på Imagen Dragons nya platta fick mig nästan att gråta efter jag lämnat in tentan och upptäckte denna fantastiska belöning. En tredje sak jag vill hinna nämna är den fantastiska teatern. Jag och diverse skåningar samt andra polare har fäst oss vid den fantastiska tanken av spex, eftersom att ett spex i Kalmar inte är samma sak som i Lund eller Upsala. Vi har stora drömmar men just nu nöjer vi oss med att gå på teaterlektioner varje tisdag klockan sju, en fantastiskt upplevlese som triggar improvisation och kreativitet.

Nu är allting mer kumbaya. Jag har försökt gå upp tidigt alla dagar, komma ut och röra på mig fick mig att vilja gå en mil (fram och tillbaka) för att hämta böcker i måndags. Istället stod jag med dyngsura skor och strumpor en halv mil hemifrån med knappt något batteri, slängde mig på bussen och beställde snabbmat. Men annars, hemmalagad mat, tidiga morgonar, hinner plugga innnan föreläsningar och till och med varit på jobbet i onsdags. Igår visade det sig att jag skulle ha seminarie under dagen och då passade det bra att gå upp tidigt så jag hann lägga mycket energi på uppgiften.
   Nu är det fredag, jag var och lämnade bilen på verkstaden tidigt imorse så fick en bra promenad, handla kattsand till snuttarna och nu lyssnar jag på queen och har diskat, nu ska jag sätta mig ner med boken och läsa och klockan är inte ens tio. Solen tittar blygsamt förbi, med en kopp kaffe på trappan var det fantastiskt start på dagen.